Voorlichting


Voorlichting voor organisatie of op symposia

Voorlichting symposia rouw

Zoek je een spreker die het publiek weet te boeien? Die theorie koppelt aan heldere praktijkvoorbeelden? Leoniek van der Maarel spreekt graag op symposia over rouw, zowel bij kinderen als volwassenen. Rouw als gevolg van dood, echtscheiding of ziekte in het gezin.

Kinderen en rouw

Het onderwerp kinderen en rouw gaat mij zeer nauw aan het hart. Ik hoor vaak terug dat ik een gepassioneerd spreker ben. De rouw is voelbaar in mijn verhaal. Mensen zijn vaak geraakt. Als ik praat, doe ik dat niet met teksten die op een slide staan. Ik lees geen teksten voor die het publiek zelf ook kan lezen. Ik geef creatieve voorbeelden over verlies bij kinderen en jongeren. Om op die manier duidelijk over te brengen wat er gebeurt als een kind rouwt. En ook om te kunnen vertellen wat wij als omstanders kunnen doen om kinderen daarbij te ondersteunen. Een visuele ondersteuning bij gesproken teksten zorgt ervoor dat informatie beter blijft hangen.

Volwassenen en rouw

Ik spreek ook over volwassenen en rouw. Maar eerlijk is eerlijk, de kinderen zijn mijn passie.

Iedereen die meer wil horen over rouw kan mij vragen als spreker. Dat doe ik op onder andere symposia, op scholen, bij begrafenisondernemers en in bibliotheken.

"Ik wil je nog even bedanken voor je lezing. Het heeft me geraakt en bracht me ook bij mijn eigen verlies"
(Sonja, aanwezig bij voorlichting in bibliotheek Rotterdam)

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte