Wie ben ik?


Ik ben Leoniek van der Maarel, ik zou meteen over mijn zakelijke en opleidingsachtergrond kunnen gaan vertellen. Dat doen we al snel, toch? Laat ik nu eens beginnen met mijn persoonlijke verhaal! 

Mijn fascinatie en passie voor de dood is niet zomaar ontstaan, hij is mij ingegeven door het overlijden in 1995 van mijn toenmalige man Jos. Hij liet drie kinderen achter, van toen 16, 19 (uit zijn eerste huwelijk) en 5 (van ons samen). Zijn dood werd (uiteindelijk) mijn inspiratie om 'het roer om te gooien'. Nu, ruim 24 jaar verder (2019) is 'de dood' nog steeds mijn vak. Theorie en praktijk combineer ik om anderen te helpen de dood van een dierbare te integreren in hun leven.

Ik noem mijzelf een ex-weduwe. Heb je daar ooit over nagedacht? Kun je ex-weduwe of ex-weduwnaar zijn? Ik heb maar geconcludeerd van wel. In 2011 ben ik met Hans getrouwd, ook een (ex) weduwnaar met twee jongens. We hebben het goed, heel goed met elkaar. Daar ben ik elke dag dankbaar voor (ja ook bij ons zijn er mindere momenten).

Toen ik het roer omgooide ben ik gaan studeren. Eerst orthopedagogiek, toen Hypnotherapie, ik ben tegelijkertijd enneagramcoach geworden en daarna heb ik nog de opleiding tot kinderyogadocent gedaan. Nu ben ik echt te stram (en te oud?) om nog alle leuke bewegingen met kinderen te doen! Uiteindelijk ben ik in 2011 psychologie gaan studeren (hoezo een laatbloeier?). Verder heb ik door de jaren heen veel trainingen gevolgd om mij allerlei behandelmethodieken eigen te maken.

Sinds 1997 ben ik gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ik hou me bezig met allerlei concepten rondom het nieuwe rouwen.

Al twintig jaar ben ik bij Achter de Regenboog, sinds 2016 ook in het bestuur van Achter de Regenboog en sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking in Leidschendam.

Ik heb meerdere boeken geschreven en heb meegewerkt aan het programma van de KRO Liefde voor Later. Regelmatig word ik gevraagd om een toelichting over rouw te geven bij verschillende nieuwsitems.

Mijn ruim 20 jaar ervaring zit in de online programma's die ik recentelijk ontwikkeld heb.

In 1997 werkte ik mee aan "De Soundtrack van uw leven" bij de KRO. Frits Spits presenteert dat. Beluister hier hoe ik mijn leven in muzieknummers beschrijf.

Ook ik ben uit het diepe dal van rouw geklommen

Wat kan ik voor jou betekenen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte