Het Nieuwe Rouwen (HNR) is gestart door Leoniek van der Maarel.

Leoniek stelt zich voor:
Ik ben Leoniek van der Maarel, afgestudeerd als psycholoog (gestudeerd bij de Open Universiteit Nederland), orthopedagoog (Fontys Hogeschool en Hogere Kader Opleiding Pedagogiek), hypnotherapeut (BGL Hoofddorp), enneagramcoach (Nederlandse Opleiding Tot Enneagram Coach bij Van Kempen Impuls) en kinderyoga docent (Jip en Jan Acadamie). En ik heb veel trainingen gevolgd om mij allerlei behandelmethodieken eigen te maken.

Sinds 1997 ben ik gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ik hou me bezig met allerlei concepten rondom het nieuwe rouwen. De fascinatie voor de dood is niet zomaar ontstaan, hij is mij ingegeven door het overlijden in 1995 van mijn toenmalige man Jos. Hij liet drie kinderen achter, van toen 16, 19 (uit zijn eerste huwelijk) en 5 (van ons samen). Zijn dood werd (uiteindelijk) mijn inspiratie om ‘het roer om te gooien’. Nu, ruim 24 jaar verder (2019) is ‘de dood’ nog steeds mijn vak. Theorie en praktijk combineer ik om anderen te helpen de dood van een dierbare te integreren in hun leven.

Al twintig jaar ben ik bij Achter de Regenboog, sinds 2016 ook in het bestuur van Achter de Regenboog en sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking in Leidschendam.
 

Ik heb meerdere boeken geschreven en heb meegewerkt aan het programma van de KRO Liefde voor Later.

Mijn ruim 20 jaar ervaring zit in de online programma’s die ik recentelijk ontwikkeld heb.

Meer informatie over Leoniek