Over Het Nieuwe Rouwen

Met Het Nieuwe Rouwen trekken we de dood uit een hoek van taboe. Wanneer je in rouw bent lijkt het verdriet eindeloos lang te duren, elke dag weer. Op een persoonlijke manier helpen wij iedereen met rouwverwerking. We kijken op een nuchtere en realistische wijze naar de rouw en zoeken verbindingen met nieuwe initiatieven rondom dood en rouw. Geen zweverig gedoe, maar concrete hulp bij rouwverwerking.

Een intiatief van Leoniek van der Maarel

Kennis uit ervaring

Mijn fascinatie en passie voor de dood is niet zomaar ontstaan. In 1995, toen ik 34 was, overleed mijn toenmalige man Jos. Ik bleef alleen achter met ons dochtertje van 5. Een heel lange en zware periode volgde. Vanuit deze ervaring, en in combinatie met vele opleidingen, ben ik uiteindelijk gaan specialiseren om anderen te helpen bij rouw. Nu, ruim 25 jaar later, noem ik mijzelf een ex-weduwe. Ik heb geconcludeerd dat dit bestaat. In 2011 ben ik getrouwd met Hans, een (ex) weduwnaar met twee jongens en samen hebben we het goed. 'De dood’ en allerlei andere vormen van verlies en rouw zijn nog steeds mijn vak.

De vraag is niet of we te maken krijgen met verlies, maar hoe we ermee om weten te gaan. Mijn hoop is om mensen te helpen - buiten de gebaande paden om.

Anderen uit het dal helpen

In 1999 startte ik Emoties-enzo, therapiepraktijk in de buurt van Den Haag, waar ondertussen verschillende experts werkzaam zijn in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen. De praktijk heb ik verkocht om mij volledig te kunnen richten op Het NIeuwe Rouwen en de Academie voor Verlies waar ik andere hulpverleners opleid. Ik was 23 jaar lang werkzaam bij Stichting Achter de Regenboog, en van 2016 tot 2020 in het bestuur. Als rouwexpert heb ik onder andere meegewerkt aan KRO's Liefde voor Later, gesproken bij het Klokhuis, Paul de Leeuw, Tijd voor MAX en Zondag met Lubach. Daarnaast heb ik meerdere boeken geschreven en blended therapie methodieken ontwikkeld die worden gebruikt door hulpverleners door heel Nederland en Belgie. Ik spreek ook regelmatig op symposia, geef voorlichting en trainingen aan professionals. Mijn droom is om verlies - in welke vorm dan ook - uit het maatschappelijk taboe te halen en nieuwe manieren van hulp te bieden.

Het Nieuwe Rouwen werkt samen

Het Nieuwe Rouwen ontwikkelt nieuwe manieren van omgaan met rouw, soms op eigen initiatief, soms in samenwerking, en soms in opdracht van anderen

Ingeborg Douwescentrum

Het Ingeborg Douwescentrum

Psychologische (na) zorg bij kanker, mede ontwikkelaar Lutografie

Roshan Nejal

Roshan Nejal

Filmmaker en mede ontwikkelaar van Deepfake therapy

3DUniversum

3DUniversum

AI expert, software ontwikkelaar voor Deepfake therapy

Lois ArjenHooij filmportretten

Lois Nieuwenhoven

Filmmaker, begeleider filmportretten voor Herinneringen-enzo

Hans Breekveldt

Hans Breekveldt

Schrijver en coach positieve gezondheid, mede ontwikkelaar de Rouwkalender

Yolinde Pieters

Yolinde Pieters

Coaching met paarden, Rouwretraite begeleider

Bianca van der Voort

Bianca van der Voort

Coaching met paarden, Rouwretraite begeleider

UitvaartPodcast

Podcasts over rouw

Stichting Nooit Voorbij

Stichting Nooit voorbij

Samenwerking in de nazorg bij kindverlies

Wil jij samenwerken?

neem contact op!

0 of 1000

Wat kan Het Nieuwe Rouwen voor jou doen?

Wil je in contact komen om allerlei redenen, misschien dit of dat, of dat je niet weet wat bij je past etc.

Wil je meer informatie over rouw?