Online therapie 


Luto (rouw) grafie ( vastleggen)

Lutografie is een online rouwtherapieprogramma dat mensen helpt bij het rouwen na verlies van een dierbare. Het is gemaakt door Leoniek van der Maarel en gebaseerd op haar 20-jarige expertise, als onderdeel van Het Nieuwe Rouwen.

De opdrachten in het programma gaan o.a. over het verlies, over emoties, over steun en over het weer oppakken van de draad van het leven. De onderliggende gebruikte theorieën zijn de rouwfases (Kubler Ross), rouwtaken (Worden) en het duale procesmodel (Stroebe en Schut).

Lutografie past in een programma voor blended care. De rouwende blijft thuis ook aan de slag met de rouw, waardoor de cliënt in geval van een wachtlijst, alvast kan starten. In de face-to-face therapie kunnen betere resultaten worden bereikt en tijdens de face-to-face therapie kan verdieping worden gezocht in de opdrachten of een vervolg worden gegeven aan de online opdrachten.

Voor jou als behandelaar is er nu de mogelijkheid Lutografie in te zetten bij jouw clienten.

"Mijn rouwbegeleiding heeft meer richting gekregen en door de thuisopdrachten blijven mensen actief met hun rouw bezig".
(Kim, rouwtherapeut)

Wat kan ik nu voor jou betekenen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte