Online therapie 


Rouwtherapie online - vastleggen herinneringen

Lutografie is een online rouwtherapie programma dat mensen helpt bij het rouwen. Er zijn modules beschikbaar voor mensen die een dierbare zijn verloren door de dood en mensen die rouwen als gevolg van een echtscheiding. Het is bedacht en ontwikkeld door Leoniek van der Maarel en gebaseerd op haar 20-jarige expertise, als onderdeel van Het Nieuwe Rouwen.

Opdrachten die helpen bij het rouwen

De opdrachten in het programma gaan onder andere over het verlies, emoties, steun en de draad opnieuw oppakken. Als onderliggende theorieën werden de rouwfases van Kubler Ross, de rouwtaken van Worden en het duale procesmodel van Stroebe en Schut gebruikt. Lutografie past goed in een programma voor blended care. De rouwende gaat ook thuis aan de slag met de rouw, waardoor de cliënt in geval van een wachtlijst alvast kan starten. In face-to-face therapie kan vervolgens de verdieping worden gezocht en betere resultaten bereikt.

Zet als behandelaar Lutografie in als hulpmiddel bij rouw.

"Mijn rouwbegeleiding heeft meer richting gekregen en door de thuisopdrachten blijven mensen actief met hun rouw bezig".
(Kim, rouwtherapeut)

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte