Lutografie 
Thuis werken aan verlies 


Rouwen is keihard en vaak eenzaam werken. Therapie is meestal de enige hulp, maar niet iedereen wil of kan naar een therapeut. 

Met Lutografie werk je online aan je persoonlijke verlies door middel van een schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die je in jouw eigen huis, op jouw eigen tempo doet – met of zonder (online) begeleiding. Ter ondersteuning krijg je hierbij meditaties, artikelen en lees-en kijktips. Zo kan er uiteindelijk een boek ontstaan over jouw eigen rouwproces.

Er zijn modules voor therapie na een overlijden, na kindverlies, na stilgeboorte, na levend verlies en na echtscheiding.

Jouw herinneringen staan centraal

Lutografie: thuis werken aan je verlies

Lutografie is een samenvoeging van het Spaanse woord Luto (wat rouw betekent) en grafie (wat vastleggen) betekent. 

Je legt je erop toe om aan jouw rouw en gevoelens actief aandacht te besteden én er vorm aan te geven. Door op afstand naar je verhaal te kijken, krijg je meer inzicht, meer begrip over jezelf en over wat er is gebeurd en kun je verder met jouw veranderde levensverhaal. Precies op die moment van de dag dat je ervoor kunt gaan zitten. 

Je krijgt weer rust in je hoofd en in je lijf. 

Met Lutografie geef je herinneringen een plek en ga je een andere relatie aan met het verleden en de toekomst.

Lees hier het artikel over Lutografie

Lutografie

Een traject kiezen en starten

Je kunt meteen beginnen met het vastleggen van jouw rouw. Er zijn vier trajecten die je los of in één keer kunt aanschaffen. De kosten hiervan bedragen € 75,- per traject, of € 260,-- voor alle vier de trajecten. Informeer bij ons of aanvullende vergoeding vanuit je zorgverlener mogelijk is.

Valt het toch tegen? Dan kun je de eerste veertien dagen je account opzeggen en krijg je je geld terug.

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte