Leoniek is (rouw)psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut, enneagramcoach en kinderyoga docent. Ze is gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ontwikkelt concepten rondom ‘Het Nieuwe Rouwen’.

Ze is  al 20 jaar actief bij Stichting achter de Regenboog. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere boeken geschreven en was zij verbonden aan KRO’s ‘Liefde voor Later‘. Leoniek ondersteunde in november 2014 Monuta bij hun campagne “Even stilstaan bij“.  Vanuit Emoties-enzo verzorgt zij ook trainingen, workshops en voorlichting rondom het onderwerp ‘verlies’.

Sinds 1999 is zij therapeut in haar eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking. Leoniek is gastdocent bij de Hogeschool Utrecht op de minor rouw en de post HBO opleiding rouwbegeleidingskunde. Ook begeleidt Leoniek therapeuten in hun rol van therapeut-zijn. Ze treedt op als supervisor van de kindbehartigers. Vanaf 2017 is Leoniek ook docent bij de Sociale Academie Utrecht.
Leoniek spreekt op symposia over kinderen en rouw in de breedste zin van het woord en wordt ook regelmatig gevraagd als dagvoorzitter op symposia die gerelateerd zijn aan verlies.

In de therapiepraktijk richt Leoniek zich met name op trauma, relatietherapie en de SCHIP-aanpak (zie de website Vechten voor je scheiding).

Leoniek zit in de Maatschap van Rouwtherapeuten die gecertificeerde trainingen geven over kinderen en rouw en kinderen en ziekte in het gezin.

Leoniek vd Maarel