Leoniek is (rouw)psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut, enneagramcoach en kinderyoga docent. Ze is gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ontwikkelt concepten rondom ‘Het Nieuwe Rouwen’.

Ze is  al 20 jaar actief bij Stichting achter de Regenboog. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere boeken geschreven en was zij verbonden aan KRO’s ‘Liefde voor Later‘. Leoniek ondersteunt regelmatig  Monuta bij hun campagnes. Sinds 1999 is zij therapeut in haar eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking Emoties-enzo. Daar verzorgt zij, samen met collega’s psychosociale therapie voor gezinnen in rouw (in de breedste zin van het woord).

Leoniek verzorgt ook trainingen, workshops en voorlichting rondom het onderwerp ‘verlies’. Zij is gastdocent bij de Hogeschool Utrecht op de minor rouw en de post HBO opleiding rouwbegeleidingskunde. Ook begeleidt Leoniek therapeuten in hun rol van therapeut-zijn. Ze treedt op als supervisor van de kindbehartigers. Vanaf 2017 is Leoniek ook docent bij de Sociale Academie Utrecht.
Leoniek spreekt op symposia over kinderen en rouw in de breedste zin van het woord en wordt ook regelmatig gevraagd als dagvoorzitter op symposia die gerelateerd zijn aan verlies. Wil je Leoniek inschakelen?

In de therapiepraktijk richt Leoniek zich met name op trauma, relatietherapie en de SCHIP-aanpak.

Leoniek zit in de Maatschap van Rouwtherapeuten die gecertificeerde trainingen geven over kinderen en rouw en kinderen en ziekte in het gezin.

Leoniek vd Maarel