Herinneringen-Enzo, jouw liefde overdragen


"Bedankt voor het maken van de film! Ben echt heel tevreden en ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Je hebt er echt zo'n mooi aandenken voor Sandra en voor Joep van gemaakt!"

John, zijn vrouw Saskia maakte een filmportret voordat ze overleed, kinderen 4 en 6 jaar

Doodgaan, daar praten we liever niet over. Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. Als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je gaat sterven dan stort jouw wereld en dat van de mensen om je heen, volledig in. Na de dood blijven (jonge) kinderen achter met herinneringen, maar ook met vragen en vergeten herinneringen. ​Daarom zijn we in 2008 begonnen met het maken van filmprotretten. 

​Na een overlijden zijn het vaak de stem, houding en manier van praten, ​die we ​als eerste vergeten. ​Maar er zijn ook ​dingen in het leven die we niet ​delen, zelfs niet met onze naasten - soms omdat het niet mag, soms omdat het zo moeilijk is en soms gewoonweg omdat het er niet van komt​.

Op basis van de vragen ​​die kinderen in haar praktijk ​deelden, heeft Leoniek van der Maarel een interview format gemaakt die de basis biedt voor het filmportret. Vervolgens creeërt ​Lois Nieuwehoven ​het filmportret met foto's en video's ​die jij ​aanlevert. 

Wat kan Herinneringen-Enzo voor jou betekenen? Neem contact op of bezoek de website

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte