Herinneringen-enzo

Filmportretten voor als je komt te overlijden

Doodgaan, daar praten we liever niet over. Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je gaat sterven. Na de dood blijven nabestaanden en ook kinderen, achter met vragen en vergeten herinneringen. Hoe was de stem, houding en manier van praten? Maar ook, waar droomde mijn moeder van, waar had mijn vaders spijt van, hoe was het om ziek te worden? Ook als de dood onvermijdelijk deel je niet alles met elkaar. Daarom maken wij sinds 2008 filmportretten voor als je komt te overlijden. Door voor altijd op beeld te staan, blijft er een zichtbare herinnering achter voor nabestaanden.

Dit is hoe het werkt

Op basis van de vragen die kinderen in haar praktijk deelden, heeft Leoniek van der Maarel een interviewformat gemaakt die als basis dient voor het filmportret. Filmmaker Lois Nieuwenhoven maakt hiervan een mooi gedocumenteerd beeld en vult de antwoorden op het interview aan met persoonlijke foto’s en video’s.

Herinneringen-enzo

Stap voor stap

Als je eenmaal besloten hebt een filmportret te maken, dan hebben we eerst een gesprek met je om door te nemen wat voor jou belangrijk is en bespreken we wat je zelf kan voorbereiden voor het interview. Vervolgens komen we langs voor een uitgebreid interview. Na het interview vragen we je om foto en filmmateriaal te verzamelen. Dan gaan we aan de slag met het monteren van de video. Onze stem wordt eruit gehaald, en jouw beelden en interview worden tot een geheel gemonteerd.

Jouw eigen filmportret

 

1.290,-

Vergoeding vanuit ziektekostenverzekering soms mogelijk

  • Voorbereidend gesprek
  • 1 dagdeel gefilmd interview bij jou thuis
  • Montage van jouw eigen film
  • Vrijblijvende correctieronde op eerste versie film
  • Reisvergoeding 0,35 per kilometer
Bedankt voor het maken van de film! Ben echt heel tevreden en ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Je hebt er echt zo’n mooi aandenken voor Sandra en Joep van gemaakt!
JOHN

Zijn vrouw Saskia maakte een filmportret voordat zij overleed, kinderen 4 en 6 jaar

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Een samenwerking van

Lois Nieuwehoven

Lois Nieuwenhoven

Filmmaker

Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel

Rouwexpert

Wil je meer informatie over rouw?