Herinneringen-Enzo, jouw liefde overdragen


Doodgaan, daar praten we liever niet over.

Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. Als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je gaat sterven dan stort jouw wereld en dat van de mensen om je heen, volledig in. Na de dood blijven (jonge) kinderen achter met herinneringen, maar ook met vragen en vergeten herinneringen. De stem, houding en manier van praten, vergeten we vaak als eerste. Om die reden maken we filmportretten.

"Bedankt voor het maken van de film! Ben echt heel tevreden en ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Je hebt er echt zo'n mooi aandenken voor Sandra en voor Joep van gemaakt!"
(John, zijn vrouw Saskia overleed, kinderen 4 en 6 jaar)

Er zijn zoveel dingen in het leven die we niet zeggen, soms omdat het niet mag, soms omdat het zo moeilijk is en soms gewoonweg omdat het er niet van komt, omdat de tijd er nog niet rijp voor is of omdat er geen aanleiding voor is. In een filmportret komen herinneringen tot leven door er over te praten. In haar praktijk ontdekte Leoniek de behoefte van kinderen om meer te weten over hun overleden ouder dan alleen verhalen en een enkele foto.

Wat kan Herinneringen-Enzo voor jou betekenen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte