Herinneringen-Enzo jouw liefde overdragen


"Bedankt voor het maken van de film! Ben echt heel tevreden en ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Je hebt er echt zo'n mooi aandenken voor Sandra en voor Joep van gemaakt!"

John, zijn vrouw Saskia maakte een filmportret voordat ze overleed, kinderen 4 en 6 jaar

Een zichtbare herinnering

Doodgaan, daar praten we liever niet over. Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je gaat sterven. Jouw wereld, en die van de mensen om je heen, stort volledig in. Na de dood blijven nabestaanden en ook kinderen, achter met vragen en vergeten herinneringen. Daarom zijn we in 2008 gestart met het maken van filmportretten.

Voor altijd op beeld

Nadat iemand is overleden vergeet je na verloop van tijd de stem, houding en manier van praten. Maar we weten ook dat we, zelfs als de dood onvermijdelijk is, we niet alles met elkaar delen vlak voor ons overlijden. Omdat het niet kan, we bang zijn onze naasten te kwetsen of omdat het er niet van komt. Door voor altijd op beeld te staan, blijft er een zichtbare herinnering achter voor nabestaanden. 

Filmportret met foto's en video's

Op basis van de vragen die kinderen in haar praktijk deelden, heeft Leoniek van der Maarel een interviewformat gemaakt die als basis dient voor het filmportret. Lois Nieuwehoven maakt hiervan een mooi gedocumenteerd beeld en vult het de antwoorden op het interview aan met persoonlijke foto’s en video’s.

Wat kan Herinneringen-Enzo voor jou betekenen? Neem contact op of bezoek de website

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte