Filmportretten voor als je komt te overlijden


Doodgaan, daar praten we liever niet over. Toch is de realiteit soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als je ongeneeslijk ziek bent en weet dat je gaat sterven. Na de dood blijven nabestaanden en ook kinderen, achter met vragen en vergeten herinneringen. Hoe was de stem, houding en manier van praten? Maar ook, waar droomde mijn moeder van, waar had mijn vaders spijt van, hoe was het om ziek te worden? Ook als de dood onvermijdelijk deel je niet alles met elkaar. Daarom maken wij sinds 2008 filmportretten voor als je komt te overlijden. Door voor altijd op beeld te staan, blijft er een zichtbare herinnering achter voor nabestaanden.

Dit is hoe het werkt

Heb jij besloten dat je het van belang vindt jouw liefde over te dragen? Dan kun je contact met ons opnemen voor het maken van een filmportret. 

Lois Nieuwenhoven zorgt ervoor dat er een prachtig filmportret komt om achter te laten voor diegenen die jou lief zijn.

Stap voor stap

Het maken van een filmportret begint met een online kennismaking met onze filmmaker Lois Nieuwenhoven. Zij vertelt hoe het in zijn werk gaat en hoe je je kunt voorbereiden. Vervolgens ontvang je een vragenlijst met de vragen die Lois tijdens het interview zal stellen. Deze vragenlijst is opgesteld door rouwexpert Leoniek van der Maarel en bevat vragen die kinderen graag zouden willen weten als hun vader/moeder er niet meer is. Het interview duurt een halve dag met tussendoor een pauze om even op adem te komen. Na het interview vragen we je om foto’s te verzamelen en op te sturen via WeTransfer. Wij hebben een account waarmee je 20GB aan foto’s kunt opsturen. Dan gaan we aan de slag met het monteren van de film. Het interview en de aangeleverde foto’s worden tot een geheel gemonteerd. Na oplevering van de eerste versie is er ruimte voor correcties totdat de film helemaal naar wens is. De film wordt aangeleverd in een mp4-bestand (full HD) via WeTransfer.

Jouw eigen filmportret

 

1.350,-

 

Deze prijs is inclusief btw.

Vergoeding vanuit ziektekostenverzekering soms mogelijk

  • Kennismaking met filmmaker Lois (online)
  • 1 dagdeel filmen bij jou thuis
  • Montage naar filmportret +/- 45 minuten
  • Vrijblijvende correctierondes
  • Reisvergoeding 0,50 per kilometer
Bedankt voor het maken van de film! Ben echt heel tevreden en ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Je hebt er echt zo’n mooi aandenken voor Sandra en Joep van gemaakt!
JOHN

Zijn vrouw Saskia maakte een filmportret voordat zij overleed, kinderen 4 en 6 jaar

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Een samenwerking van

Lois ArjenHooij filmportretten

Lois Nieuwenhoven

Filmmaker

Leoniek van der Maarel

Leoniek van der Maarel

Rouwexpert

Wil je meer informatie over rouw?