Emoties-Enzo therapie voor 4 - 99 jaar


​Als je wordt geconfronteerd met een verlies dan kun je jouw houvast kwijtraken. Jouw wereld staat op zijn grondvesten te schudden. Al twintig jaar richten wij ons bij Emoties-Enzo op het thema rouw en verlies. Je kunt er  terecht voor verlies in de breedste zin van het woord. Het verlies kan zijn door een sterfgeval of ziekte, maar ook door een scheiding, verlies van een baan of het kwijtraken van grip op jezelf of je kind. Samen kijken we hoe we jou, je gezin of je kind het beste verder kunnen helpen en welke therapeut of aanpak daar het meest geschikt voor is. ​

"Doordat jullie ons als gezin begeleidden, heb ik het idee dat mijn kinderen deze traumatische gebeurtenis goed hebben kunnen verwerken. Ikzelf had niet geweten hoe ik het alleen had moeten doorkomen"


Ingrid, partner overleden door hartstilstand, drie kinderen: 7, 9 en 10 jaar​

Voor wie

Iedereen vanaf vier jaar is welkom in onze praktijk. Onze specialiteit is het begeleiden/therapie bij verlies in de breedste zin van het woord. Andere problematiek is ons ook niet onbekend. Meld je telefonisch of via de mail bij ons aan, wij bekijken dan samen of uw hulpvraag binnen ons team past en welke behandelaar het beste kan worden ingezet.

Soorten therapie

Wij behandelen met hypnotherapie, speltherapie, creatieve therapie, kunstzinnige therapie, mindfulness, EMDR,  RET, cognitieve gedragstherapie, doodgewoon schrijven en het enneagram. Wij kijken altijd wat bij u of uw kind past.

Het team

Op basis van een kort telefonisch gesprek bekijken wij welke behandelaar het beste aansluit bij uw hulpvraag.

Leoniek houdt zich met name bezig met trauma, (v)echtscheidingen, relatietherapie op basis van de SCHIP-aanpak en gecompliceerde rouw en opvoedingsproblematiek.

Linda houdt zich bezig met verlies door de dood, ziekte in het gezin en echtscheiding. Tevens begeleidt zij mensen in de laatste levensfase.

Janneke houdt zich bezig met rouw, echtscheiding met behulp van de SCHIP-aanpak en algemene psychosociale problematiek en gebruikt veel de RET.

Katja is gespecialiseerd in verlies en rouw, autisme en psycho-oncologie. Zij werkt individueel en met het hele systeem.

Hans begeleidt met name mannen die vastlopen, om wat voor een reden dan ook. Hij is gespecialiseerd in het coachen van mantelzorgers.

Vergoeding

De therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Of uw zorgverzekeraar vergoedt kunt u hier vinden. Het tarief voor een consult van 50 minuten is € € 85,-- per uur.

​​Contact

Contactgegevens

info@emoties-enzo.nl

​085 0470233

​​​Locatie Den Haag

Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam
Ingang: Overgoo 1

Kamer C1.10 (Leoniek)
Kamer C1.07 (Janneke en Linda)

Locatie Leiden
Zwarteweg 4
2374 BA Oud Ade

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte