Emoties-Enzo therapie voor 4 - 99 jaar


Wanneer je wordt geconfronteerd met een verlies dan raak je een deel van je houvast kwijt. Jouw wereld staat helemaal stil, terwijl die om je heen doordraait. Bij praktijk Emoties-Enzo richten we ons volledig op de thema’s rouw en verlies. Verlies door een sterfgeval of ziekte, maar bij verlies kun je ook denken aan een scheiding, het verliezen van je baan of het kwijtraken van de grip op jezelf of je kind. Samen bekijken we op welke manier jij, je gezin of kind verder kan en welke aanpak daarvoor het meest geschikt is.

"Doordat jullie ons als gezin begeleidden, heb ik het idee dat mijn kinderen deze traumatische gebeurtenis goed hebben kunnen verwerken. Ikzelf had niet geweten hoe ik het alleen had moeten doorkomen"


Ingrid, partner overleden door hartstilstand, drie kinderen: 7, 9 en 10 jaar

Voor wie

Kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassenen zijn welkom in onze praktijk. Wij hebben ons gespecialiseerd in begeleiding en therapie bij verlies in de breedste zin van het woord. Meld je telefonisch of via de mail bij ons aan, we bekijken dan samen of de hulpvraag binnen ons team past en welke behandelaar je het beste kan begeleiden.

Therapie rouw

Soorten therapie

Wij behandelen met hypnotherapie, speltherapie, creatieve therapie, kunstzinnige therapie, mindfulness, EMDR,  RET, cognitieve gedragstherapie, 'doodgewoon schrijven' en het enneagram. Wij kijken altijd wat bij u of uw kind past.

Het team en onze specialiteiten

Op basis van een kort telefoongesprek gepalen we welke behandelaar het beste aansluit bij de hulpvraag.

Leoniek houdt zich met name bezig met trauma, (v)echtscheidingen, relatietherapie op basis van de SCHIP-aanpak en gecompliceerde rouw en opvoedingsproblematiek.


Linda houdt zich bezig met verlies door de dood, ziekte in het gezin en echtscheiding. Tevens begeleidt zij mensen in de laatste levensfase.


Janneke houdt zich bezig met rouw, echtscheiding met behulp van de SCHIP-aanpak en algemene psychosociale problematiek en gebruikt veel de RET.


Katja is gespecialiseerd in verlies en rouw, autisme en psycho-oncologie. Zij werkt individueel en met het hele systeem.


Hans begeleidt met name mannen die vastlopen, om wat voor een reden dan ook. Hij is gespecialiseerd in het coachen van mantelzorgers.

Vergoeding van de therapie

Onze therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier de vergoeding per zorgverzekering. Het tarief voor een consult van 50 minuten start bij € 75,-- per uur.

Contact

Contactgegevens

info@emoties-enzo.nl

085 0470233

Locatie Den Haag

Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam
Ingang: Overgoo 1

Kamer C1.10 (Leoniek)
Kamer C1.07 (Janneke en Linda)

Locatie Leiden
Zwarteweg 4
2374 BA Oud Ade

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte