De Rouwacademie

Leren omgaan met rouw via online trainingen

Hoe doe je dat rouwen? Hoe voorkom je dat de grijze deken van verdriet jouw leven overneemt? Hoe voorkom je dat de ontwikkeling van je kind vastloopt door een rouwproces? Voor rouwenden biedt de rouwacademie korte, concrete trainingen aan met aansprekende videos. Zodat het volgen van de lessen je niet te veel inspanning kost, terwijl je tóch de informatie krijgt die je nodig hebt. Je krijgt tips en trucs, en door herkenningspunten te geven krijg je het vertrouwen om met kleine stapjes om te gaan met een rouwproces.


Voor de hulpverlener biedt de rouwacademie diepgaande, inspirerende e-trainingen met daarbij een aantal online masterclasses. Zodat je als hulpverlener je niet meer handelingsverlegen hoeft te voelen als je wordt geconfronteerd met een verlies, zowel bij een volwassene als een jeugdige.

Rouwacademie - mijn rouw en ik

Mijn rouw en ik

Deze 21 lessen in rouw helpen je meer inzicht te krijgen in jouw rouwproces en geven je tips over hoe je om kunt gaan met jouw rouw.  Concrete handvatten om overeind te blijven.

Nieuwe versie coming soon...neem contact op voor meer informatie

Rouwacademie - mijn kind in rouw

Mijn kind in rouw

Deze 15 lessen helpen je om te gaan met jouw kind in rouw en helpt te voorkomen dat de ontwikkeling van je kind stagneert door het rouwproces.

Nieuwe versie coming soon...neem contact op voor meer informatie

Rouwacademie  - Omgaan met jeugdigen en verlies voor hulpverleners training

Omgaan met jeugdigen en verlies voor hulpverleners

In tien lesmodules en vijf online masterclasses, helpt deze training jou om jeugdigen te begeleiden die met allerlei vormen van verlies en rouw te maken krijgen.
 

Rouwacademie  - Omgaan met verlies en rouw voor hulpverleners training

Omgaan met verlies en rouw voor hulpverleners

In acht lesmodules en eventueel vier online masterclasses helpt deze training jou om cliënten te begeleiden die met allerlei vormen van verlies en rouw te maken krijgen.

Wil je meer informatie over rouw?