Consult voor hulpverlener


Ook hulpverleners hebben soms een helpende hand nodig

"Het lijkt wel of Suzan niet vooruit komt in haar rouw, elke sessie praten we, maar ze blijft maar zo verdrietig. Ik werk aan haar gevoelens en hoe ze die kan uiten en kan kanaliseren, maar er lijkt niets te veranderen. Doe ik het wel goed?"

consult rouwverwerking

Rouw is complexe materie en ook als hulpverlener hoef je niet alles (al) te weten.

Professional in rouw

Na bijna twintig jaar als rouwtherapeut gewerkt te hebben vind ik het leuk om mijn kennis over te dragen. Niet alleen via trainingen, maar ook rechtstreeks in een 1-op-1 contact met andere hulpverleners. Er zijn en komen steeds meer professionals die met rouw bezig zijn, in verschillende categorieën. Zo zijn er rouwzorgers, rouwbegeleiders en rouwtherapeuten.

Grenzen aangeven en blokkades oplossen

Iedereen heeft zijn eigen grenzen tot waar hij of zij kan behandelen. Soms kunnen die grenzen best opgerekt worden, omdat er een grens wordt bereikt die voortkomt uit eigen blokkades, of een blokkade in het proces. Dan kom ik in beeld. Zie het als een soort supervisie. We gaan samen in gesprek en onderzoeken waar je tegenaan loopt in je werk. Maar ook kunnen we bespreken wat je wellicht over het hoofd ziet tijdens de begeleiding. Waardoor je daarna met je cliënt weer verder kunt. Het kan uiteraard ook zijn dat ik juist zou aanraden om door te verwijzen.

Vinger op de zere plek

De therapeute, coaches en begeleiders die ik tot nu toe heb ondersteund ervaren mij als praktisch en helder. Ik luister naar wat men zegt en ben vaak in staat de vinger op de zere plek te leggen. Dit resulteert in groei voor jou als begeleider, maar zeker ook groei voor jouw cliënt, omdat je daarna weer met hen verder kan!

"Heel erg bedankt Leoniek, dankzij jouw vragen kwam ik er achter dat ik veel te snel wilde gaan met mijn client."
(Mirjam, rouwbegeleider)

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte