Carpet of Life

Veel nabestaanden zitten met de vraag wat ze kunnen doen met de kleding van een overleden dierbare. Misschien duik je regelmatig de kledingkast in om te ruiken aan de kleding van de overledene en haal je zo de overledene en de herinneringen weer even wat dichterbij. Eens komt het moment dat je de kledingkast wil of moet leegruimen. En dan? Wat kan je doen met die kleding die vol met (vergeten) herinneringen zit en vaak een laatste houvast is aan de dierbare die er niet meer is. Zomaar wegdoen is geen optie.

Carpet of Life is een non-profit project opgezet door Butterfly Works en Taragalte. Gebruikmakend van een authentieke ambacht, overgedragen van generatie op generatie, transformeren vrouwen in de Marokkaanse Sahara jouw oude, geliefde garderobe tot een levendige “Carpet of Life”- een uniek kunstwerk. Carpet of Life geeft de kleding een ander leven en biedt een mooie en blijvende herinnering. De tapijten worden gemaakt van kleding van gasten op een bruiloft, van oude kinderkleren of kleding verzameld door de jaren heen.

Ook worden de tapijten vaak gemaakt van kleding van overleden dierbaren. Uit ervaring blijkt het proces van de kleding vasthouden, verdelen, doorknippen, inpakken en uit handen geven niet altijd even gemakkelijk. Er wordt gelachen, gehuild en herinneringen worden gedeeld. Bij het bestellen van je eigen Carpet of Life kan Leoniek van der Maarel dit proces begeleiden om zowel ondersteuning te bieden als de mogelijkheid te geven om meer uit het herinneringsproces te halen dan enkel het prachtige tapijt. In individuele gesprekken of in een groepsessie wordt het ontwerp besproken terwijl verhalen worden gedeeld en aandacht wordt gegeven aan wat de kleding en het uit handen ervan geven betekent. Daarbij is het mogelijk om op rouwretraite te gaan naar het gebied en daar de vrouwen te bezoeken die het kleed maken/hebben gemaakt.

Voor meer informatie over Carpet of Life, kijk op www.carpetoflife.com.

Voor meer informatie over begeleiding bij het bestellen van je Carpet of Life, neem contact op met Leoniek.

Wil je op de hoogte gehouden worden over rouw of activiteiten van Het Nieuwe Rouwen?

 

Ja! Hou mij op de hoogte