Vakantie geboekt

Naar de camping

 

Je ziet het al helemaal voor je: als je een tent huurt voor je vakantie op een mega leuke camping, dan zit je daar helemaal in je eentje voor de tent als jouw kinderen naar de animatie zijn.

 

 

 

Stelletjes

 

De confrontatie met allerlei stelletjes, die al tortelend over de camping dollen, daar zit je toch zeker niet op te wachten! Laat staan ‘verdachte’ geluiden uit de tent naast je midden in de nacht. Maar ja, wat dan?

 

 

 

Alleengaande reizen

 

Iemand wijst je op het fenomeen “Alleengaande reizen”. Dat spreekt je aan. Jij gaat namelijk alleen, ookal gaan je kinderen mee, je voelt je toch als een alleengaande. Na wat googlen ontdek je dat je nu als ‘single’ wordt aangemerkt.

 

 

 

Single

Single? Je voelt je helemaal niet single. Jouw gevoel is dat je getrouwd bent maar jouw (overleden) partner kan niet mee op vakantie. Wat een confrontatie is dit. Alleen al bij het zoeken. Maar omdat je ondertussen wel gewend bent teleurstellingen m.b.t. taalgebruik, google je verder.

Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die alleengaade reizen organiseren.

 

Camping in Zuid Frankrijk

Laten we zeggen dat je via Cirkel Reizen een alleengaande / alleenstaande / single reis vindt. Voor jou en je kinderen ziet het er daar goed uit. Je zou kunnen raften, wandelen, surfen, allerlei gaaf vertier. Je boekt. Je kunt er zelfs met een geregelde touringcar naar toe! Het ziet er goed uit.

 

 

Op de camping

 

De eerste avond ontmoet je de andere alleengaanden. Je zoekt naar andere weduwen of weduwnaars. Het blijkt dat van de 20 ‘singles’ op jouw ‘pad’ er slechts 2 verweduwd zijn. Jij en een man. De rest is gescheiden. Okay. Het maakt niet uit, we zijn tenslotte allemaal alleen.

 

 

Verhalen delen

Op een avond heb je weer met z’n allen verzameld bij een van de tenten (want zo gaat dat als de kinderen in bed liggen). Wijntje erbij, biertje voor de mannen en natuurlijk een lekker kaasje, je bent tenslotte in Frankrijk. Je kent elkaar al wat beter en gaat wat intimiteiten delen. Zo ga jij misschien al wat meer vertellen over hoe jij je leven ervaart sinds de dood van je partner. Je vertelt dat het best zwaar is met de kinderen en dat je het ook heel naar vindt dat je niet meer de leuke ouder bent die je was.

 

Leedconcurrentie

Door je eigen verhaal voel je je verdrietig. Dát gevoel wordt al gauw de das om gedaan door een opmerking van een gescheiden vrouw. Zij zegt namelijk “Ik wou dat die van mij dood was. Ik heb sinds de scheiding alleen maar last van hem! Moet ik ook nog om de week mijn kinderen missen. Nee, een scheiding, dát is echt zo naar!”

Ze zegt nog net niet: is erger dan… Maar je voelt hem wel.

 

Daar zit je dan. Op je alleengaande camping. Je voelt je nog allener dan ooit.

Voor alle duidelijkheid: dit is géén verzonnen verhaal. Het is mijn verhaal. De derde vakantie na de dood van mijn man. In 1998 ging ik met Cirkel op vakantie. Daarna nooit meer. Gescheiden mensen en verweduwden: ik denk toch geen goede combinatie!

Misschien wil je op de facebookpagina van Het Nieuwe Rouwen iets zeggen over een ervaring die jij hebt gehad? 


Misschien wil je hier iets over kwijt of kan ik op dit moment iets anders voor je doen. Weet me dan te vinden via www.hetnieuwerouwen.nl (met chatfunctie).

De afbeelding van dit blog komt uit de Rouwkalender. te bestellen als scheurkalender of gratis beschikbaar als app.

Wil je meer informatie over rouw?