Rouwen in quarantaine – na het overlijden

 

 

“Ik word nu zo geconfronteerd met het alleen wonen! Er is veel minder afleiding. Gisteren was ik erg verdrietig en bang voor een totale lock down. Dat is het gelukkig niet geworden, maar ik mis mijn man nu nog veel meer. Niet even samen relativeren, weten dat je altijd op elkaar terug kan vallen. Eerste week was het nog een gekkenhuis met thuiswerken en daarnaast bracht ook de Corona veel onrust. Ik probeer zo veel mogelijk afleiding te zoeken, maar ik kan niet eens meer naar mijn koor waar ik zo veel plezier uit haal”.


Lutografie

Kim schrijft dit in de besloten facebook pagina van Lutografie, waar ik dagelijks aanwezig ben om te praten met de mensen die online rouwverwerking doen.

Kim voelt zich alleen en opgesloten. De angst, die zij toch al zo sinds het overlijden van John met zich meedraagt, laat zich in volle hevigheid voelen. Houvast vinden in rouw is zwaar en moeilijk, nu met dit Corona virus er alleen voorstaan, voelt voor haar als wachten tot het zwaard van Damocles valt.

Houdt het dan nooit op met de ellende? Wanneer gaan dingen eens de goede kant op?”

Routine en houvast helpen

Routine én afleiding houdt mensen op de been. Beide zijn moeilijk te vinden als je alleen thuiszit en thuis moet zitten.

Ik vraag de mensen in de besloten facebook pagina om op te schrijven wat hun dagritme is en op welke manier ze nu afleiding kunnen krijgen, zodat ze dit ook met elkaar kunnen delen en tips uit elkaars verhalen kunnen halen.

Ik deel een flashmob en daag ze uit mee te doen. Omdat bewegen goed is om te doen als je je down voelt. Misschien durft iemand het aan een filmpje van deze uitdaging te delen in deze besloten pagina.

Omdat het ook belangrijk is om je af en toe wat lichter te voelen.


Misschien wil je hier iets over kwijt of kan ik op dit moment iets anders voor je doen. Weet me dan te vinden via www.hetnieuwerouwen.nl (met chatfunctie).

De afbeelding van dit blog komt uit de Rouwkalender. te bestellen als scheurkalender of gratis beschikbaar als app.

Wil je meer informatie over rouw?